Jídelní lístek

Kuchyně nabízí skvělé staročeské pivovarské speciality a dobrému jídlu patří dobré pivo.

Něco k Dobřanskému pivu a pro začátek…

3 ksOlomoucké tvarůžky smažené v pivní m těstíčku s brusinkovým dipem65,-
2 ksĎábelská topinka s uzeným sýrem1,765,-
2 ksUtopenec s cibulí s feferonkou a hořčicí1, 1070,-
2 ksHermelín v domácím nálevu s cibulí, beraní roh1, 765,-
4 ksDomácí bramboráčky s kyselým zelím nebo s nivou1, 3, 765,-
5 ksSmažené papričky jalapenos plněné - Čedarem sýrem, dip ze zakysané smetany1, 3, 790,-
1 0 0 g Čerstvě zamíchaný tatarský biftek z hovězího masa, topinky 6 ks160,-
Čerstvě smažené bramborové chipsy, česnekový dip1, 745,-

Polévky

Hovězí vývar s domácími játrovými knedlíčky a restovanou zeleninou 1, 3, 935,-
Dle denní nabídky35,-

Tradiční česká kuchyně

150 gPivovarský hovězí guláš, připravovaný s hovězího krku s černým pivem a feferonou, špekový knedlík a jarní cibulka1, 3, 7125,-
400 gMarinovaná vepřová žebírka , pomalu tažená v pivním nálevu, smetanový křen a hořčice
1, 3, 7, 10160,-
150 g Vepřová pečeně, dušené zelí dle nabídky, houskový a bramborový knedlík (mix)1, 3, 7130,-
Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem, houskový knedlík1, 3, 7, 9, 10135,-
900 g/ksPečené pikantní pivovarské koleno s kostí, křen, hořčice, chléb (Objednávka den předem, min. množství 4 ks (podáváme pouze do 21.00 hod.) 10240,-

Jídla na objednávku

 

Drůbeží maso
200 gSmažený kuřecí řízek1, 3, 7145,-
200 gGrilovaná kuřecí prsíčka5, 7, 8155,-
200 g Krůtí steak marinovaný v bylinkové směsi, grilovaný5, 8160,-
Vepřové maso
200 gSmažený vepřový řízek1, 3, 7145,-
250 gSteak z vepřové pečeně5, 8165,-
200 gGrilovaná vepřová panenka marinovaná v barevném pepři, fazolky5, 8175,-
Hovězí maso
200 gFlank steak (maso s plemene Charollais nebo Galloway)5, 8220,-
200 g Hovězí steak dle aktuální nabídky, fazolky5, 8270,-
Čerstvé ryby
200 gGrilovany filet z lososa4, 5, 8225,-
Bezmasá jídla
120 gSmažený sýr, tatarská omáčka1, 3, 8125,-

Příprava min 30 min. , upozornění – doba přípravy se prodlužuje v závislosti na množství hostů v restauraci, děkujeme Vám za pochopení

Saláty

200 gMíchaný zeleninový salát675,-
250 gŠopský salát6, 785,-

Dětská jídla

100 gGrilované kuřecí prsíčko zjemněné máslem, šťouchané brambory 7105,-
100 gKuřecí řízek, hranolky, kečup 1, 3 , 7105,-
100 gSvíčková na smetaně, houskový knedlík 1, 3, 7, 1095,-

Teplé a studené omáčky k masům

50 g Pepřová1, 725,-
50 gHoubová se smetanou1, 725,-

Přílohy

150 gVýběr knedlíků (houskové, bramborové, mix, špekové)1, 330,-
150 gVařené brambory 30,-
150 gŠťouchané brambory s cibulkou a petrželkou 130,-
4 ksBramboráčky 1, 3, 745,-
150 gHranolky 35,-
150 gSteakové hranolky35,-
150 gKrokety 1, 3, 735,-
150 gDušená rýže 30,-
1 ksRozpečená bageta (světlá nebo tmavá)1, 335,-
150 gGrilovaná zelenina 65,-
150 gKyselé zelí (bílé, červené, teplé, studené) 25,-
1 ksPečivo chléb 1, 35,-
1 ksDvorecký preclík 5,-
4 ksTopinka s česnekem – pečené na sucho nebo na sádle 30,-

Dezerty

2 ksPivní štrůdl s jablkovou náplní, šlehačka 1, 3, 7, 840,-
Palačinka s pivní marmeládou a šlehačkou 1, 3, 755,-
Horké maliny s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou 3, 765,-
Zmrzlinový pohár s ovocem (dle nabídky) a šlehačkou3, 765,-
Označení alergenů
1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich

Příprava jídel min 30 minut. Upozornění doba přípravy se prodlužuje v zavislosti na množství hostů v retauraci. Děkujeme za pochopení.

Jídla se připravují pouze do 21 hodin.

Váhy pokrmů jsou uvedeny v syrovém stavu.

Poloviční porce nepodáváme.