Dobřanské Pivo je vyráběno proslulou českou technologií s použitím tradičních surovin, tzn. sladu, chmele a vody. Kapacita celého zařízení Pivovaru Modrá Hvězda Dobřany je přibližně 1 500 hl piva ročně.Veškeré vystavované Dobřanské Pivo se podává jako kvasnicové nefiltrované, tedy mírně zakalené. Zákal je tvořen pivovarskými kvasinkami, které jsou u běžného piva odstraňovány filtrací.

Přitom však kvasinky obsahují značné množství vitamínů a ostatních látek, které příznivě působí na lidský organismus.
Vlastní výroba piva je poměrně složitý proces, který se v podstatě sestává ze tří hlavních fází.

První fáze výroby probíhá ve varně, která je součástí interiéru restaurace. Při ní dochází nejprve pomocí vhodně volených teplot k rozštěpení škrobu obsaženého ve sladu. Následuje oddělení mláta ve scezovací kádi a povaření s chmelem, čímž vzniká tzv. mladina. Celá várka trvá asi 12 hodin pak následuje ochlazení.

Mladina se přečerpá do kvasného tanku, přidají se pivovarské kvasinky a to je počátek druhé fáze – hlavního kvašení, kterétrvá 7 dní. Po ukončení hlavního kvašení se mladé pivo předá do ležáckého tanku,ve kterém probíhá závěrečná fáze výroby, dokvašování neboli zrání piva.Doba zrání závisína původní stupňovitosti – u 12opiva se pohybuje okolo 5 – 6 týdnů. Po ukončení dokvašování se pivo čepuje z ležáckých tanků.

 Naše Dobřanská piva

Dobřanská Desítka 10%

Dobřanský Hospodář – pšeniční ležák 11%

Dobřanská Modrá Hvězda – světlý ležák 12%

Dobřanská Modrá Hvězda – tmavý speciál 14%

Počátek pivovarnictví v Dobřanech je datován již v roce 1378 udělením privilegia s právem várečným. Původní pivovar se nacházel v Dobřanech v Pivovarské ulici. V roce 1872 byl za řekou Radbuzou vystavěn nový měšťanský pivovar, který zanikl roku 1950. V roce 1998 byla obnovena výroba dobřanského piva otevřením pivovaru MODRÁ HVĚZDA. Spojením původního jména hotel Modrá Hvězda s tradicí výroby dobřanského piva, připomíná název

tmavého čtrnáctistupňového speciálu „DOBŘANSKÁ HVĚZDA

Dobřanské Pivo Hořké – svrchně kvašeny speciál 15% IPA

Dobřanské pivo hořké DPH Pivní styl vznikl v době kolonizované Indie britským impériem. Aby pivo přečkalo lodní přepravu tropickými moři kolem Afriky obsahovalo vyšší množství alkoholu a bylo výrazně chmelené. Dobřanská IPA se vyznačuje vysokou plností a robusní hořkostí zejména v doznívání. Pivo anglosaského typu s použitím amerického chmele a kvasinek svrchního kvašení. Nefiltrované s min. alk. 6 % obj.

svrchní patnáctistupňový speciál „DOBŘANSKÉ PIVO HOŘKÉ DPH“

Dobřanské Pivo Hořké – svrchně kvašeny speciál 15% IPA

Dobřanské pivo hořké DPH Amber

Polotmavá verze piva IPA

Svrchně kvašený speciál vznikl v době kolonizované Indie britským impériem. Aby pivo přečkalo lodní přepravu tropickými moři kolem Afriky obsahovalo vyšší množství alkoholu a bylo výrazně chmelené.

Dobřanské Pivo Hořké (DPH) se vyznačuje vysokou plností a robusní hořkostí s jemným doznívaním kvalitní hořké čokolády.

Dobřanské Pivo Hořké – svrchně kvašeny speciál 15% IPA

Dobřanská Black IPA 15%

Pivo anglosaského typu ALE

Tmavá verze IPA

Tento svrchně kvašený speciál vznikl ve světlé podobě v době kolonizované Indie britským impériem.

Aby pivo přečkalo lodní přepravu tropickými moři kolem Afriky obsahovalo vyšší obsah alkoholu a bylo výrazně chmelené.

Dobřanská Black IPA se vyznačuje výrazně kavově – čokoládovými tóny v kombinaci citruso – grepovými aroma.

Toto výjmečné pivo obsahuje min. 6% alkoholu

Dobřanský Dragoun – polotmavý speciál 16%

Město Dobřany se s prvními dragouny seznámilo v r. 1794. Byli to dragouni cisařsko-královského pluku č. 2. Městská kasárna se nacházela na náměstí č.p. 158 (sousední dům – dnešní hotel). Dragounský pluk č. 7 byl v Dobřanech až do roku 1912. V jeho řadách sloužil následník Rakouského trůnu a pozdější císař Karel. Červené dragounské kalhoty připomíná odstín barvy šestnáctistupňového polotmavého speciálu.

polotmavé šestnáctistupňové pivo „DOBŘANSKÝ DRAGOUN“

Dobřanský Sekáč – světlý speciál 17%

Okolní dobrá půda a voda dala vzniknout jménu našeho města „Dobřany“. Úrodnost rozlehlých polí a luk v okolí řeky Radbuzy dávala práci místním žencům. Z úcty knim bylo pojmenováno světlé sedmnáctistupňové pivo „DOBŘANSKÝ SEKÁČ“ Vyrábí se kalsickou českou recepturou z nejkvalitnějšího sladu a pravého žateckého chmele. Pro dosažení správné chuti zraje padesát dní.

Dobřanský Svatý Vít – extra speciál 23%